• Novinky

            • Pokračujeme v spolupráci -predstavenie nového premetu - Odpady ako vzácne poklady

            • Máme veľkú radosť,že môžeme byť súčasťou budovania inovačného ekosystému v kraji. Dňa 19.6. sme sa zúčastnili zaujímavej akcie ,kde sme mali možnosť prezentovať víziu školy a implementáciu nového rozšíreného predmetu ,,Odpady ako vzácne poklady" do vyučovacieho procesu.Projekt Bioparku podporuje BBSK na čele s p.predsedom Ondrejom Lunterom.

              Vedenie školy nadviazalo ďalšiu zaujímavú spoluprácu so  zaujímavými odborníkmi, ktorým nie je ľahostajné odpadové hospodárstvo a ich projekty sú zamerané na biohospodárstvo a využitie odpadov ako ďaších obnoviteľných zdrojov. Ďakujeme za pozvanie a podporu v ďaších aktivitách pre našich žiakov  Centru rozvoja inovácií -  p.Ing. D.Kojnokovi a jeho tímu v zastúpení Ing. S.Baldovská PhDr. Tešíme sa ďalšiu spoluprácu !

            • Prázdniny sú za dverami ... slnko🌞 hreje a my máme nové zážitky

            • Prázdniny sú už za dverami ...a horúce dni sme využili na osvieženie sa pri vodných súťažiach v školskom klube kde sme sa dobre zabavili a zasúťažili si.Pobytom v prírode v rámci didaktických hier sme spoznávali,listy stromov a ich plody,liečivé rastliny a huby.Prváci sa zabavili pri potôčiku kde sa rozlúčili s prvou triedou - symbolicky, odplávaním prváckej loďky,ktorú si sami zhotovili z rôznych prírodnín.

            • Naši úspešní - anglická súťaž Englishstar

            • Naši žiaci si tohto roku po prvýkrát vyskúšali zaujímavú korešpodenčnú súťaž - ENGLISH STAR. Zapojili sme do nej až 21 žiakov, ktorí si vyskúšali svoje nadobudnuté znalosti z ang.jazyka prezenčnou formou. Výsledky nás veľmi potešili nakoľkosúťaže sa zúčastnilo 749 škôl z celého Slovenska. V poradí škôl s najvyššou priemernou % úspešnosťou v riešení úloh od 20 do 50 súťažiacich sme sa ocitli na peknom 15. mieste

              Všetkým našim žiakom 1. - 4.ročníka blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy !

              Prváčka Anička K.bola tiež jednou z úspešných riešiteliek, aj keď sa nevedela zúčastniť  fotenia, gratulujeme!

            • Deň matiek - potešili sme naše mamky a babky

            •  

              Milá mamička,nech máš vždy úsmev na líčkach ,nech dnes žiariš ako ružička "... krásny Deň matiek pripravili naši žiaci spolu s pedagógmi pre naše milé mamičky v našom peknom areáli, ako vždy pod modrou oblohou a pri usmiatom slniečku. Darovali sme maminkám zážitok zo srdiečka.

            • Celoslovenské kolo Logickej olympiády v Prešove

            • V 12.ročníku LO v Prešove sa zúčastnili naše nadané žiačky Nelka Š.  a Grétka M. za I.kategóriu, ktoré uspeli v školskom kole s 23 a 22 bodmi . Dňa 15.5. sme sa vybrali na celoslovenské kolo kde p.organizátorka hneď na začiatku akcie povzbudila všetky šikovné deti slovami , že už teraz sú víťazmi lebo sa prebojovali až do Prešova. Súťaženie spočíva v testovaní nadaných žiakov v logických úlohách v dvoch kolách. Žiaci asolvujú zaujímavý workshop , tentoraz na tému Čínska kaligrafia , čo naše dve dievčatá veľmi zaujalo. 
              Náš výlet na východné Slovensko rýchlo uplynul a čoskoro sme sa dočkali výsledkov a celkového poradia. Nelka Šagátová získala veľmi pekné 33.miesto s pomedzi 104 súťažiacich I.kategórie a stala sa tak najúspešnejšou  spomedzi zúčastnených  základných škôl v Lučenci, čo nás teší. Grétke sa podario umiestniť a byť tiež úspešnou riešiteľkou zo 60.miesta.Gratulujeme a ďakujeme dievčatám za výbornú reprezentáciu školy! 
              Výsledkovú listinu si môžete pozrieť TU : 


              http://www.logickaolympiada.sk/pozname-vi-azov-12.-ro-nika-logickej-olympiady-intelektovo-nadanych-ziakov-.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3RNG_jX27LBTA36sa_49-NZjbBtOpPjihon5MzrwT1AJ0PKSm6qCnszLI_aem_AWoHBizTO3G6Q8jzPC3tMXVtjEZfw--XR1gNifvx4QYq4JnAgadoRpc_3CZk0G1ZvzE-J0jheffGb0Ni-B2Of5Rb